حمل رایگان با پست خرید بالای 2 میلیون تومان
- خانه
- موتورهای DC
-
شارژر، تغذیه، باتری
- دوچرخه برقی و لوازم جانبی
-
اسکوتر برقی و لوازم جانبی
- اسکوتر برقی
- لوازم جانبی اسکوتر برقی شیائومی M365
- لوازم جانبی اسکوتر برقی Ninebot
- لوازم جانبی اسکوتر Kugoo M4
- شارژر اسکوتر برقی
- رینگ و لاستیک و تیوب اسکوتر
- لنت ترمز اسکوتر
- جک اسکوتر
- دسته گاز شستی
- نشانگر ولتاژ اسکوتر
- کابل تغذیه
- نمایشگر اسکوتر برقی
- دسته ترمز
- درایور اسکوتربرقی
- کابل نمایشگر اسکوتر
- اسلیپ رینگ یا روتاری کانکتور
- ترانس کاهنده
- لیزر و برش
علت صدای ترانسفورماتور چیست؟ و راه حل های کاهش صدای ترانسفورماتور
در ابتدا بهتر است به این بپردازیم که ترانسفورماتور چیست و چه کاری انجام می دهد؟ می توان گفت که ترانسفورماتورها در واقع ماشیناتی هستند که باعث انتقال برق از یک مدار به مدار دیگر بدون تغییر فرکانس می شوند.ترانسفورماتور یک دستگاه الکتریکی است که بر اساس قانون القای فارادی کار می کند و برای انتقال انرژی و تامین انرژی الکتریکی از آن استفاده می کنند.
ترانس ها قابلیت تبدیل جریان ازانرژی کم و ولتاژ بالا به جریان با انرژی بالا و ولتاژ کم را دارند، در واقع می توان گفت که با ورودی بسیار کم ، بیشترین بازدهی را دارند. ترانسفورماتور ها از سیم پیچ های متعددی تشکیل شده اند که خود دارای دو دسته بندی سیم پیچ های اصلی و فرعی هستند. زمانی که این سیم پیچ ها در کنار یکدیگر قرار می گیرند و جریان متغییر یا ثابتی از آن ها عبور می کند ، امکان القای جریان به سیم پیچ های کناری وجود دارد.
ترانسفورماتورها از نظر تبدیل ولتاژ به دو دسته تقسیم می شوند:
ترانسفورماتور کاهنده: در این نوع از ترانسفورماتورها ولتاژی که در سیم پیچ اولیه وجود دارد، ازسیم پیچ ثانویه بیشتر است چرا که تعداد دور در سیم پیچ اولیه بیشتر می باشد. این میزان ولتاژ ورودی بیشتر، نسبت به خروجی کمتر، باعث می شود تا ترانسفورماتور میزان جریان برق مستقیم را کاهش دهد.
ترانسفورماتور افزاینده: بر خلاف ترانسفورماتور کاهنده، در این ترانسفورماتور ولتاژی که در سیم پیچ ثانویه وجود دارد از ولتاژ سیم پیچ اولیه بیشتر است که علت این امر هم تعداد دور کمتر در سیم پیچ اول است. در واقع می توان گفت که ولتاژ خروجی را ،نسبت تعداد دور سیم پیچ ثانویه به اولیه مشخص می کند که در ترانسفورماتور افزاینده این نسبت تبدیل برابر یک است.
کاربرد ترانسفورماتور ها چیست؟
ترانس ها در صنایع مختلف کاربرد زیادی دارند. از ترانسفورماتورها برای کاهش جریان در خطوط انتقال انرژی الکتریکی استفاده می کنند. به این علت که همه هادی های الکتریکی ، مقاومت الکتریکی دارند و این مقاومت باعث اتلاف انرژی در مسیر انتقال انرژی الکتریکی می شود. میزان اتلاف انرژی با جریان عبوری رابطه مستقیم دارد در نتیجه با کم شدن جریان عبوری این امکان وجود دارد که اتلاف انرژی به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کند.
کاربرد ترانسفورماتور ها را می توان در سه بخش تقسیم بندی کرد:
1. ترانسفورماتور در صنعت
2. ترانسفورماتور در شبکه قدرت
3. ترانسفورماتور در الکترونیک قدرت
علل ایجاد صدا در ترانسفورماتورهای الکتریکی:
در بیشتر مواقع صدای ترانسفورماتور ها نشانه ای برای سرویس کردن دستگاه می باشد. صدای ترانسفورماتور ها علت های شایعی دارد که به چند مورد از آن اشاره می کنیم
لرزش های مکانیکی : جریان الکتریکی قوی منجر به انتقال مکانیکی می شود. این لرزش ها وحرکت ها باعث آسیب به سیستم داخلی و تولید صدا می شود.
اشباع هسته : در برخی از ترانسفورماتور ها از هسته های فولادی استفاده می شود و در صورتی که جریان الکتریکی زیادی به آن وارد شود ، هسته اشباع شده و صدا های ناهنجاری تولید می کند.
فرکانس بالا : فرکانس بالا باعث تغییر جریانات الکتریکی می شود و همین امر یکی از علل ایجاد صدای ناهنجار در ترانسفورماتور هاست.
ارتعاشات الکترونیکی : اگر جریان الکتریکی به سرعت تغییر کند ، امواج الکترو مغناطیس تولید می شود. این امواج سبب ارتعاش قطعات و سیم های مجاور می شود و همین امر سبب می شود که حین فعالیت دستگاه صدای ناهنجاری به گوش برسد.
چگونه صدای ترانسفورماتور ها را کاهش دهیم؟
تولید صدا یکی از عواملی است که عملکرد دستگاه را مختل می کند و باعث آسیب به دستگاه شما می شود.
برای راندمان بالا، بهتر است از همان ابتدا اقدامات زیر را انجام دهید:
استفاده از عایق های مناسب: استفاده از عایق های مناسب و با کیفیت به کم کردن صدای ترانس کمک فراوانی می کند.
استفاده از مواد جذب صدا: مواد جذب صدا می توانند ارتعاشات را جذب نماید و از انتقال صدا به محیط های بیرونی جلوگیری کند.
بررسی و تعمیر عیوب: یکی دیگر از اقدامات مهم برای کاهش صدای ترانسفورماتور ها بررسی ترانس برای شناسایی عیوب و خرابی می باشد. صداهای تولیده شده از ترانس ممکن است ناشی ازلرزش های نامطلوب، قطعات شکسته یا درز های اشباع در هسته باشد که با تعمیر و جایگزینی قطعات معیوب می توان این صدا ها را کاهش داد.
نصب لایه های جدا کننده: نصب این لایه ها در بین قطعات ترانسفورماتورباعث کاهش انتقال صدا ازیک قسمت به قسمت دیگر می شود.
کلام آخر:
ترانسفورماتور دستگاهی است که بدون تغییر فرکانس موجب انتقال جریان الکتریکی می شود و از این رو برای بخش هایی که نیاز به جا به جایی برق دارد مورد استفاده قرار می گیرد. ترانسفورماتور ها انواع مختلفی دارند که متناسب با نیاز می توان از آنها استفاده کرد.ترانس ها با ارائه بهترین ولتاژ امکان فعالیت بهینه تجهیزات و دستگاه های مورد نیا زرا فراهم می کنند و صنعت یکی ازبخش های مهمی است که ترانسفورماتور ها در آن نقش دارند.