- حراج!
- ناموجود

حمل رایگان با پست
کد محصول:CPR00030
ظرفیت: 70μF±5%
حداکثر ولتاژ :450V AC
فرکانس کاری: HZ 50/60
حداقل دما: 55- درجه سانتی گراد
حداکثر دما : 100+ درجه سانتی گراد
کار در شرایط 95% رطوبت و 40+: 21 روز
دسته آب و هوایی: 40/70/21
حمل رایگان با پست
خازن ها ازجمله وسایل الکتریکی هستند که میتوانند بار الکتریکی و انرژی الکتریکی را در خود ذخیره و به همراه مقاومتها، در مدارهای تایمینگ استفاده میشوند. خازن ها در اشکال و مدل های مختلف کاربردهای متفاوتی دارند که اصلی ترین آن ها به دو دسته خشک ( راه انداز یا استارت ) و روغنی ( دائم کار ) تقسیم می شوند.
خازن دائمی موتور تک فاز برای تنظیم پیوسته جریان یا شیفت فاز سیم پیچی موتور به منظور بهینه کردن گشتاور و راندمان موتور استفاده می شود. تمامی خازنهای این گروه به صورت پیوسته در مدار قرار دارند و از اینرو میزان خرابی آنها بسیار کمتر از خازنهای راه انداز است. اغلب موتورهای الکتریکی در ایران دارای خازن دائمی در رنج ظرفیت ۲٫۵ – ۱۰۰ میکروفاراد و ولتاژ ۴۰۰ تا ۵۵۰ ولت هستند. طراحی بدنه معمولا مدور یا بیضی است بدنه فلزی یا آلومینیوم و در برخی مواقع پلاستیکی است. و خروجی دارای دو تا ۴ ترمینال سایز ۶٫۳ بوده و یا دارای کابل هستند.
خازن های استارت خازنهایی هستند که در طول مرحلهی راه اندازی موتور استفاده شده و پس از آنکه روتور به سرعت از پیش تعیین شده (حدود 75٪ از حداکثر سرعت موتور) رسید، از مدار خارج می شوند. این خازن ها بسته به کاربرد مورد نظر ممکن است ولتاژ های مختلفی داشته باشند. خازن راه انداز موتور در سیم پیچی استارت الکتروموتور تکفاز القایی نسبت به سیم پیچی اصلی آن اختلاف فاز ایجاد می کند که این هم باعث افزایش گشتاور در زمان راه اندازی می شود. خازن های راه انداز نسبت به ابعادشان دارای ظرفیت خازنی و ولتاژ بزرگی هستند. این خازن ها باید به صورت موقت در مدار قرار گیرند به همین دلیل اگر در زمان طولانی تحت جریان قرار داشته باشند آسیب می بینند. اکثر موتورهای الکتریکی دارای خازن راه اندازی با ظرفیت نامی ۵۰–۱۲۰۰ میکروفاراد و در ولتاژهای ۱۱۰/۱۲۵ ، ۱۶۵، ۲۳۰/۲۲۰ و ۳۳۰ ولت AC هستند.
انتخاب مقدار ظرفیت اشتباه برای یک موتور منجر به عواقبی از جمله ایجاد یک میدان مغناطیسی نامتعادل شده که این امر خود باعث تولید سروصدای بیش تر از موتور، افت عملکرد و افزایش مصرف انرژی و در نتیجه گرم شدن بیش از حد موتور می شود.
جواب هم بله است و هم خیر. در شرایط اضطراری و غیر عادی یک خازن دائم کار میتواند به عنوان خازن راه انداز استفاده شود، اما ظرفیت خازنی موجود بسیار کمتر از ظرفیت خازنی است که معمولا به خازنهای راه انداز اختصاص داده شده است. مقادیر نامی ظرفیت و ولتاژ بایستی منطبق با مقادیر خازن استارت اصلی باشد؛ و یک خازن استارت نمیتواند به عنوان خازن دائم کار استفاده شود چونکه نمیتواند به صورت دائمی تحت جریان و ولتاژ باشد در این صورت حتما آسیب خواهد دید.
نیمه عمر یک خازن خوب با یک مارک تجاری معتبر (نه خازنی که روی موتور نصب شده است) برای خازن دائم کار ۳۰۰۰۰ - ۶۰۰۰۰ ساعت کارکرد است. خازنهایی که در کارخانه روی موتور نصب شده اند بعضی اوقات طول عمر خیلی کمتری دارند. در این حالات ممکن است خازن حتی با عمری به کوتاهی ۱۰۰۰ ساعت انتخاب شده باشد و در کارخانه نصب شود!
علاوه بر این با توجه به بخش قبلی (دلایلی آسیب دیدن خازن دائم کار) فاکتورهایی که مورد بحث قرار گرفت اگر رعایت شوند به میزان قابل توجهی میتوانند طول عمر خازن دائم کار را افزایش دهند.
یک پلاستیک یا یک قوطی فلزی قرار گرفته اند. درون قوطی دو فویل فلزی وجود دارد که با یک عایق مانند کاغذ جدا شده اند. کاغذ، آغشته با یک الکترولیت، دی الکتریک خازن را تشکیل می دهد. دو فویل فلزی به دو پایانه متصل می شوند. دستگاه با اپوکسی آب بندی شده و دو پایانه برای اتصال برق خارجی در دسترس هستند.
خازنهای راه انداز مقدار زیادی از ظرفیت خازنی مورد نیاز برای راه اندازی موتور را در یک بازه زمانی خیلی کوتاه (چند ثانیه) دارا هستند. آنها کارکرد دورهای دارند و اگر به صورت پیوسته در مدار تحت ولتاژ قرار گیرند خیلی سریع خراب خواهند شد. خازنهای دائمی برای کنترل ولتاژ و جریان سیم پیچی به صورت دائمی استفاده میشوند، و از اینرو چرخه کار پیوسته دارند و معمولا نسبت به خازن راه انداز مقدار ظرفیت خازنی بسیار کمتری دارند.
بسته به تعداد دفعاتی که موتور راه اندازی می شود، مقدار بار در هنگام راه اندازی، و دمای محیطی که موتور در آن به کار گرفته می شود هر خازن راه انداز موتور بایستی در نهایت تعویض شود.
اکثرا خرابی خازنهای راه انداز موتور به دو صورت بروز میکند. درپوش بدنه خازن باد کرده یا بیرون زده است: این حالت معمولا به علت اینکه خازن راه انداز در سیکلهای راهاندازی در زمان بیشتری در مدار قرار داشته است رخ میدهد. درپوش خازن استارت اصطلاحا ورم کرده و احتمالا مقداری از اجزای داخلی نیز بیرون ریخته است. در این حالت به راحتی میتوان گفت که خازن نیاز به تعویض شدن دارد.
معمولا خازن دائمی موتور دیرتر از خازن راه انداز خراب میشود. یک خازن دائمی نیز به طور متفاوتی خراب و فرسوده میشود. پیدا کردن زمان تعویض شدن نسبت به خازن راه انداز به بررسی بیشتری نیاز دارد. خازنهای راهانداز معمولا هنگامی که خراب میشوند به صورت واضح و مشخص آسیب میبینند. از اینرو تصمیمگیری در مورد زمان تعویض و عیب یابی زمانگیر نیست.
هنگامی که یک خازن دائم موتور شروع به کار در خارج از محدوده مجاز میکند. معمولا به صورت کاهش ظرفیت نسبت به مقدار ظرفیت خازنی نامی، خود را نشان میدهد. (میکروفاراد کاهش مییابد). برای اغلب موتورهای استاندارد، یک خازن دائمی دارای تلرانسی است که نشان دهنده مقدار انحراف از ظرفیت نامی درج شده بر روی بدنه آن است؛ که معمولا ۱۰ %± و ۵ %± هستند. برای اغلب موتورها، تا هنگامی که مقدار ظرفیت واقعی در محدوده اختلاف ۱۰ درصد با مقدار نامی قرار دارد وضعیت خوب است. اما وقتی که خازن دائمی مورد استفاده خارج از این محدوده قرار گرفت نیاز هست که تعویض شود.
در برخی مواقع، به علت خراب شدن ساختمان خازن یا بعضی مواقع به دلایلی غیر از این، خازن دائمی بعلت فشار درونی باد میکند. آزمایش در این حالت ساده است. اگر خازن باد کرده است زمان تعویض آن است. اگر اندازهگیری با اهم متر اتصال باز یا عدم اتصال را نشان میدهد نیز زمان تعویض خازن است.
مشخصات
مرجع: CPR00037
مرجع: CPR00027
مرجع: CMC00078
کد محصول:CPR00030
ظرفیت: 70μF±5%
حداکثر ولتاژ :450V AC
فرکانس کاری: HZ 50/60
حداقل دما: 55- درجه سانتی گراد
حداکثر دما : 100+ درجه سانتی گراد
کار در شرایط 95% رطوبت و 40+: 21 روز
دسته آب و هوایی: 40/70/21