منبع تغذیه صنعتی سوئیچینگ 12 ولت 5 آمپر

مشخصات منبع تغذیه صنعتی سوئیچینگ 12 ولت 5 آمپر

کد PSW00061

ولتاژ ورودی: 110-220 AC

ولتاژ خروجی: 12 ولت DC

جریان خروجی: 5 آمپر

توان: 60 وات

قابل تنظیم ولتاژ درحد 10 درصد

بدنه: آلومینیومی / توری آهن گالوانیزه

نا موجود
1,169,467 ریال

مشخصات الکتریکی

چرخه کاری : S1(کارکرد دائم)
بهره محصول (درصد) : 82 درصد
جریان خروجی منبع (آمپر) : 5
تلرانس ولتاژ خروجی : 1 درصد
توان خروجی : 60 وات
چراغ نشانگر :
ولتاژ ورودی (V) : 110-220 ولت
ولتاژ خروجی (V) : 12
جریان نامی خروجی(A) : 5
توان نامی (w) : 60
نوع خروجی : DC (مستقیم)

مشخصات مکانیکی

وزن (گرم) : 190 گرم
طول محصول(میلیمتر) : 112 میلیمتر
عرض محصول (میلیمتر) : 80 میلیمتر
ارتفاع محصول (میلیمتر) : 35 میلیمتر
نحوه خنک کاری : بدنه توری(مشبک)

سایر مشخصات محصول

نوع کالا : آداپتور سوئیچینگ
وضعیت قطعه : نو
محدوده دمایی کارکرد : -20 تا 60 درجه سانتیگراد
محدوده رطوبت کارکرد : 20%-90%

سایر مشخصات منبع تغذیه صنعتی سوئیچینگ 12 ولت 5 آمپر

منبع تغذیه سوئیچینگ صنعتی 12 ولت 5 آمپر مدل S-60-12 با توان 60 وات قادر است در ورودی خود ولتاژ 220 ولت برق شهر را دریافت کند و آنرا کاهش دهد و در خروجی ولتاژ 12 ولت مستقیم (DC) با جریان 5 آمپر تحویل دهد.

این منبع  تغذیه ساخت کشور چین و دارای بدنه فلزی مشبک با وزن 0.190 کیلو گرم و ابعاد 112*80*35 میلیمتر می باشد.

برای تغییر و تنظیم دقیق ولتاژ خروجی پتانسیومتری کنار ترمینالها تعبیه شده و از طریق آن میتوانید ولتاژ دقیق مورد نظر خود را تنظیم کنید. لازم بذکر است این ولتاژ بین 10/8 تا 13/2 ولت قابل تغییر است.

در زمان کار این منبع، گرما و حرارت تولید می شود که برای جلوگیری از این گرما و آسیب نرسیدن به آن، بدنه را بصورت توری( مشبک) ساخته اند تا مستقیما در معرض هوای آزاد قرار بگیرد و خنک شود.

نشانگر LED که کنار پتانسیومتر قرار دارد نمایانگر روشن بودن دستگاه و کارکرد صحیح آن می باشد.

بطور عمده از این منبع تغذیه برای دوربین های مدار بسته، تابلوهای روان، تابلوهای LED ,. کاربرد دارد.

منبع تغذیه صنعتی 12 ولت 5 آمپر دارای 5 ترمینال می باشد که شامل:

L و N: برای اتصال به برق شهر(ورودی)

_V: برای اتصال به قطب منفی وسیله

+V: برای اتصال به قطب مثبت وسیله

Erth: اتصال زمین و یا پایه سوم دوشاخه های ارت دار

برای اطلاعات بیشتر محصول عکس زیر را مطالعه کنید.

انواع آداپتور سوئیچینگ


منبع تغذیه سوئیچینگ

تمامی تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی برای راه اندازی و کارکرد خود نیاز به جریان و ولتاژ مشخصی دارند. تعدادی از این دستگاهها منبع تغذیه داخلی دارند اما برخی از این دستگاهها فاقد منبع تغذیه داخلی هستند و باید از یک منبع تغذیه خارجی استفاده کنند.

منابع تغذیه سوئیچینگ قادرند از یک ورودی ولتاژ AC ولتاژهای DC مختلفی با سطح جریان مختلفی تولید کنند.در واقع منبع تغذیه سوئیچینگ یا پاور سوئیچینگ ها مبدلهای الکتریکی هستند که ولتاژ متناوب را به ولتاژ مستقیم تبدیل کرده و سطح آنرا نیز کاهش می دهند.

بطور کلی منابع تغذیه سوئیچینگ (آداپتور سوئیچینگ) به 3 دسته اصلی دیواری، رومیزی (بین راهی) و صنعتی (فلزی) تقسیم می شوند و ولتاژ خروجی آنها عمدتا بین 5 تا 48 ولت است.

 

آداپتورهای دیواری

این نوع آداپتورها، معمولاً برای کاربردهای توان پایین استفاده می‌شوند و مستقیما روی پریز برق قرار می‌گیرد. حداکثر توان تولیدی این آداپتورها، حدود ۲۰ وات می‌باشد. این آداپتورها، معمولاً به‌عنوان شارژر ادوات سیار و دیگر کارکردهای عادی استفاده می‌شود. این نوع آداپتورها، به‌صورت کامل پوشیده هستند و در مقابل رطوبت، مقاوم‌ می باشند.

 

آداپتورهای رومیزی (بین راهی)

آداپتورهای رومیزی، معمولاً دارای بیشترین استفاده می‌باشند. این آداپتور شامل یک بدنه با کانکتور خروجی و یک کابل برق ورودی می‌باشد. حداکثر توان مصرفی این نوع آداپتورها، ۱۰۰ وات است. کارکردهای گوناگون این نوع آداپتورها، استفاده در دستگاه ‌های روشنایی توان متوسط ولتاژ پایین آشپزخانه، روشنایی سرویس خواب و … می‌باشد.

 

آداپتورهای صنعتی بدنه فلزی

آداپتور سوئیچینگ

این نوع آداپتور، معمولاً دارای یک بدنه فلزی مشبک می‌باشند که باعث می‌شود تهویه و خنک‌کنندگی آداپتور، بهتر گردد که همین امر، باعث می‌شود طول عمر آن بهتر گردد. البته خاطرنشان می‌شود که به خاطر بدنه فلزی مشبک، این آداپتورها در برابر رطوبت و پاشش آب، مصون نیستند پس بایستی در جاهای خشک استفاده گردند. این نوع آداپتورها، بازده بالاتری نسبت به دو مدل قبلی دارند هرچند که قیمت بالاتری هم دارند.

 

 

 پارامترهای اولیه و مهم در انتخاب آداپتورهای ولتاژ ثابت

ولتاژ خروجی

مهم‌ ترین پارامتر آداپتور، ولتاژ خروجی آن است. سه ولتاژ رایج، عبارت‌اند از ولتاژ خروجی ۵ ولت که بیشتر برای گوشی‌های تلفن همراه استفاده می‌شود. ولتاژ خروجی ۱۲ ولت که برای روشنایی داخلی و ادواتی چون ال ای دی‌های نواری، ال ای دی‌های شاخه‌ای استفاده می‌شود. ولتاژ خروجی ۲۴ ولت که برای روشنایی خارجی نمای ساختمانی، کارکرد بیشتری دارد.

 

جریان و توان خروجی

دومین پارامتر مهم آداپتور، جریان خروجی آن می‌باشد. در یک ولتاژ خروجی مشخص، هر چه میزان جریان مصرف بار خروجی بیشتر باشد، توان مصرفی بیشتر می‌گردد زیرا توان مصرفی از حاصل‌ ضرب ولتاژ خروجی در جریان خروجی به دست می‌آید. برای مثال، یک آداپتور ۱۲ ولت با جریان خروجی ۲ آمپر، توانی معادل ۲۴ وات دارد.

 

بازده آداپتور

بازده آداپتور، عبارت است از توان خروجی آداپتور تقسیم بر توان مصرفی ورودی آن. توجه گردد که همیشه، توان مصرفی ورودی بیشتر از توان خروجی آداپتور است. این اختلاف توان بین ورودی و خروجی در داخل آداپتور، به‌صورت گرما تلف می‌گردد و هر چه بازده بیشتر باشد، میزان گرمای تولیدی کمتر شده و بازده (کارایی) آداپتور بالاتر است. برای مثال یک آداپتور ۱۲ ولت با بار خروجی ۲ آمپر، دارای ۲۴ وات توان خروجی می‌باشد. بازده این آداپتور، ۸۰ درصد می‌باشد که این نشان‌دهنده آن است که توان ورودی آداپتور، ۳۰ وات است و بنابراین اختلاف ۶ وات در داخل آداپتور، به‌صورت گرما تلف می‌شود. نکته جالب‌توجه، آن است که سایز آداپتور، ارتباط مستقیم به میزان این تلفات دارد.

 

مدارهای حفاظتی داخلی آداپتورها

اکثر آداپتورها، ۳ گونه مدار حفاظتی داخلی دارند که از آداپتور و بار خروجی متصل به آن، در برابر خطرات محافظت می‌کنند. در زیر به این محافظت ها پرداخته می‌شود.

 

حفاظت اضافه بار

یک حالت عدم کارکرد، به‌وسیله جریان بار خروجی که بیشتر از مقدار مشخص است، ایجاد می‌گردد. جریان در آداپتور به یک‌ میزان مشخص محدودشده است و به‌وسیله مدارهای حفاظت داخلی کنترل می‌گردد. اضافه جریان در بعضی حالت‌ها می‌تواند منجر به تخریب آداپتور شود. اتصالی بین خروجی مثبت و خروجی منفی آداپتور می‌تواند جریانی را در سیستم برقرار سازد که تنها به‌وسیله حداکثر جریان و امپدانس آداپتور محدودشده است. بدون محدودسازی، این جریان بالا می‌تواند منجر به تولید حرارت بیش‌ازحد تحمل و تخریب منبع تغذیه گردد؛ بنابراین اکثر آداپتورها، بایستی محدودکننده‌های جریان داشته باشند تا اگر جریان خروجی از میزان حداکثری بیشتر شد فعال گردد.

 

حفاظت اضافه حرارت

لازم است از افزایش دمای بیش‌ازحد آداپتور جلوگیری گردد. حرارت بیش‌ازحد می‌تواند به آداپتور و مدارات متصل به آن آسیب بزند؛ بنابراین بیشتر آداپتورها، از یک سنسور دما و مدارهای دیگر استفاده می‌کنند تا تغذیه را در دماهای بیش‌ازحد غیرفعال بسازد. در بعضی مواقع قطعات الکترونیکی استفاده‌شده در آداپتور، در برابر حرارت بالا، آسیب‌پذیر هستند. بسیاری از آداپتورها، شامل مدار حفاظت در برابر اضافه حرارت هستند که آداپتور را در صورت بروز دمای بالا خاموش می‌نماید.

 

حفاظت اضافه ولتاژ

این حالت عدم کارکرد، هنگامی اتفاق می‌افتد که ولتاژ خروجی بیشتر از مقدار مشخص ‌شده می‌گردد که باعث تخریب بار متصل به آداپتور می‌گردد. به‌صورت عمومی، اکثر بارهای الکترونیکی، می‌توانند اضافه ولتاژ ۲۰ درصدی را بدون هر خرابی دائمی تحمل کنند. بسیاری از آداپتورها، مدارهای حفاظت در برابر اضافه ولتاژ دارند که آن را در صورت اضافه ولتاژ مشخصی خاموش می‌نماید.

 

 

ملاحظات طراحی و بهره برداری از منابع تغذیه سوئیچینگ

  • در نصب ولتاژ ورودی و خروجی دقت کنید در صورتی که جابجا وصل شود منبع خواهد سوخت
  • در زمان طراحی جریان منبع را بصورت حداکثر در نظر نگیرید و با توجه به کاربرد جریان منبع را 1.5 الی 2 برابر جریان مصرفی تهیه کنید تا بتوانید از حداکثر طول عمر پاور استفاده کنید.
  • حتما یک فیوز با 1.5 برابر حداکثر جریان راه اندازی منبع در ورودی قرار دهید. ممکن است به علت اتصال کوتاه منبع خطرساز شود.
  • از قرار دادن آن درمکان هایی با رطوبت بالا اکیدا خوداری کنید (استخر،فضای باز )
  • هرگز منبع را بطور کامل نپوشانید و فضایی برای جریان هوا داخل آن در نظر بگیرید.
  • اگر برای الکتروموتور های DC استفاده می کنید جریان راه اندازی موتور را محاسبه کنید تا در زمان شروع کار منبع به حالت اتصال کوتاه نرود.
  • برای سیم ها حتما از سرسیم و کابلشو استفاده کنید.
  • اتصال ارت را حتما وصل نمایید تا دچار برق گرفتگی نشوید.

هیچ نظری ارسال نشده