کد PTR00091
ترانسفورماتور کاهنده ولتاژ
ولتاژ ورودی: 220 ولت AC
ولتاژ نامی خروجی: 24 ولت AC دوبل (سه سر)
جریان نامی خروجی: 50 آمپر ایزوله
توان: 2400 ولت آمپر (واقعی و تضمینی)
فرکانس کاری: 50HZ
نوع هسته: فلزی
جنس سیم: مسی
دارای دو سال ضمانت
ترانس کاهنده 220 به 24ولت یک ترانس دوبل یا سه سر با شدت جریان 50 آمپر و توان 2400 ولت آمپر می باشد.
این ترانس با داشتن دو سیم ورودی و سه سیم خروجی جزء ترانس های دوبل یا سه سر محسوب می شود.
در ترانس های دوبل اگر از 2 سر کناری استفاده کنید نصف جریان نامی ترانس را خواهید داشت و اگر از سر کناری و یک سر وسط استفاده کنید ولتاژ نامی و جریان نامی را خواهید داشت.
دو سیم ورودی به رنگ مشکی و سه سیم خروجی به رنگ های آبی و قرمز وجود دارد که سیم قرمز رنگ سیم مشترک (COM) می باشد.
برای کاهش تلفات هسته ترانس به صورت ورقه های آهنی می باشد که به شکل EI کنار هم قرار گرفته اند و طول آن 192 میلیمتر می باشد (EI 192/97)
تذکر: لازم است فیوزی متناسب با جریان ترانس سر راه آن قرار بگیرد تا در صورت کشیدن جریان زیاد توسط ترانس از سوختن و آسیب رسیدن به ترانس و دستگاه مورد نظر جلوگیری شود.
سایر ویژگی های ترانس:
ترانسفورماتور کاهنده یک نوع مبدل ولتاژ یا مبدل AC/AC است که ولتاژ AC را برای استفاده دستگاه ها و تجهیزات گوناگون کاهش می دهد.
ترانسفورماتورها در ساده ترین حالت از یک هسته آهنی و دو سیم پیچ اولیه و ثانویه تشکیل شده اند.
اصول کار ترانسفورماتورها اصل القای الکترومغناطیس می باشد به عبارت دیگر با اعمال جریان متناوب در سیم پیچ اول جریان متغییری در آن جاری می شود و میدان مغناطیسی اطراف خود و در هسته ترانس بوجود می آورد. سیم پیچ دوم(ثانویه) تحت تاثیر این میدان قرار می گیرد و ولتاژی در آن القا می شود.زمانیکه تعداد دور سیم پیچ های ثانویه از تعداد دور سیم پیچ اولیه بیشتر باشد ولتاژ خروجی از ولتاژ ورودی ترانسفورماتور بیشتر است و ترانس افزاینده است.
چنانچه تعداد دور سیم پیچ ثانویه از تعداد دور سیم پیچ اولیه کمتر باشد ولتاژ خروجی از ولتاژ ورودی کمتر است و ترانس کاهنده است.
هسته ترانسفورماتورها نیز با توجه به مقدار توان انتقالی، فرکانس و ولتاژ مورد استفاده در انواع مختلفی از نظر جنس، شکل، ابعاد ساخته می شوند. مثلا در فرکانس برق شهر از هسته های آهنی و در فرکانس های چند ده کیلوهرتز از هسته های جنس فریت استفاده میشود. هسته ها به شکل آهن ورقه ورقه شده هستند که اغلب به شکل های EI،UI وEE کنار هم قرار میگیرند تا بیشترین قابلیت نفوذپذیری مغناطیسی و کمترین تلفات فوکو داشته باشند.
ترانس ها در دو نوع معمولی(دو سر) و دوبل(سه سر) وجود دارند. در نوع معمولی خروجی دارای دو سیم و در نوع دوبل یا همان 3 سر در خروجی 3 سیم وجود دارد. در ترانس های 3 سر خروجی در وسط ثانویه ترانس یک سیم خارج می کنند و دوباره سیم پیچی را ادامه میدهند. این سیم به عنوان سیم مشترک(COM) استفاده می شود.
نکته مهم در مورد ترانس های دوبل این است که اگر از 2 سر کناری استفاده کنید نصف جریان نامی ترانس را خواهید داشت
اما اگر از سر کناری و یک سر وسط استفاده کنید ولتاژ نامی و جریان نامی را خواهید داشت.