حمل رایگان با پست
- خانه
- موتورهای DC
-
شارژر، تغذیه، باتری
- دوچرخه برقی و لوازم جانبی
-
اسکوتر برقی و لوازم جانبی
- اسکوتر برقی
- لوازم جانبی اسکوتر برقی شیائومی M365
- لوازم جانبی اسکوتر برقی Ninebot
- لوازم جانبی اسکوتر Kugoo M4
- شارژر اسکوتر برقی
- رینگ و لاستیک و تیوب اسکوتر
- لنت ترمز اسکوتر
- جک اسکوتر
- دسته گاز شستی
- نشانگر ولتاژ اسکوتر
- کابل تغذیه
- نمایشگر اسکوتر برقی
- دسته ترمز
- درایور اسکوتربرقی
- کابل نمایشگر اسکوتر
- اسلیپ رینگ یا روتاری کانکتور
- ترانس کاهنده
- لیزر و برش
نحوه برقی کردن دوچرخه و لوازم مورد نیاز آن
قبل از نحوه ی برقی کرد دوچرخه لارم است بدانیم که دوچرخه ی برقی چیست؟ دوچرخه برقی یکی از تکنولوژی های جدید و پیشرفته دنیای امروز می باشد. دوچرخه ی برقی همان دوچرخه ی معمولی است فقط یک بخش برقی که شامل موتور و باتری می باشد را اضافه تر دارد و از باتری های قابل شارژ استفاده می کند. دوچرخه های برقی از نظر ظاهری با دوچرخه های معمولی تفاوت چندانی ندارند اما بخاطر وجود موتور برقی از قابلیت های بیشتری برخوردار هستند و پدال زدن را ساده تر می کنند حتی این امکان را می دهند که شما بدون نیاز به پدال زدن و با استفاده از قدرت موتور به راحتی حرکت کنید.
استفاده از دوچرخه برقی معمولا به دوشکل انجام پذیر است:
1. با استفاده از شستی گاز بدون رکاب زدن، که در این حالت با فشار دادن شستی گاز دوچرخه به حرکت در می آید و دیگر نیازی به پدال زدن نیست و دوچرخه حرکت می کند.
2. استفاده ترکیبی با استفاده از پدال هوشمند، در این هنگام پدال هوشمند متوجه رکاب زنی می شود و موتور دوچرخه به کمک دوچرخه سور می آید. میزان کمک به دوچرخه سوار قابل تنظیم و داری پنج درجه از کم به زیاد می باشد. یکی از علت های پر طرف دار بودن دوچرخه های برقی این است که به دوچرخه سوار این امکان را می دهد که با توجه به آمادگی جسمانی خود از موتور دوچرخه کمک بگیرد.
برای تبدیل یک دوچرخه معمولی به دوچرخه برقی لازم است لوازم زیر را تهیه کرده و در اختیار داشته باشید:
1. موتور: یکی از اصلی ترین اجزای دوچرخه برقی موتور آن است که معمولا در مرکز دوچرخه و روی محور نصب می شود و از طریق زنجیر و چرخ دنده های دوچرخه کار می کند.
موتور های الکتریکی دوچرخه دو دسته هستند:
_ موتور های میانی: این موتور ها به جای چرخ ها به فریم دوچرخه متصل می شود
_ موتور هاب: این موتور در وسط چرخ های دوچرخه قرار می گیرد و می تواند در چرخ جلو یا عقب نصب شود.
2. سنسور کمک رکاب : زمانی که شما پدال می زنید حسگر گشتاور دوچرخه برقی میزان نیرو و امادگی جسمانی شما را اندازه گیری می کند. در واقع با نصب این سنسور این امکان فراهم می شود که بخشی از نیروی مورد نیاز برای حرکت دوچرخه توسط شما و مابقی توسط موتور تامین شود.
3. باتری : باتری به عنوان منبع تغذیه انرژی موتور را تامین می کند که معمولا در قسمت داخلی قاب دوچرخه قرار می گیرد. خیلی از باتری ها امکان جدا سازی از دوچرخه و شارژ کردن را دارند اما بعضی از باتری ها فقط روی دوچرخه قابلیت شارژ شدن را دارند و جدا نمی شوند. انتخاب باتری مناسب نقش اساسی در عملکرد دوچرخه شما خواهد داشت. شما هم می توانید از باتری های اسیدی و هم از باتری های لیتیومی برای دوچرخه برقی استفاده کنید .
_ باتری های اسیدی(سیلد اسید) : این باتری ها نسبتا بزرگ هستند و وزن زیادی دارند اما ارزان قیمت هستند، تعویض آن ها راحت است و تعمیر و نگهداری آن با هزینه کم انجام میشود.
_ باتری های لیتیومی: عمر این باتری ها از باتری های اسیدی بیشتر است و وزن آن ها سبک تر با ابعاد کمتری می باشد ، زمان سواری بیشتری به شما می دهند اما قیمیت بالاتری نسبت به باتری های اسیدی دارند، هزینه نگهداری و تعمیر آن ها زیاد است و حساس به دما هستند.
4.کنترل کننده دوچرخه یا همان درایور: وظیفه هماهنگی و هدایت اجزای مختلف دوچرخه بر عهده این کنترل کننده می باشد که معمولا روی فرمان نصب می شود و امکان تنظیم میزان نیروی تولیدی را فراهم می کند همچنین می تواند سطح باتری را بررسی کند. این کنترلر ها ممکن است دارای صفحه نمایش، موقعیت یاب و... باشند.
5. دسته گاز: دسته گاز با میزان چرخشی که شخص به آن اعمال می کند یک سیگنال به کنترل کننده یا همان درایور میفرستد که مشخص می کند توان خروجی موتور چقدر باید باشد.
6. نمایشگر: نمایشگر به عنوان رابط کاربری دوچرخه، اطلاعات مختلفی مثل سرعت، مسافت پیموده شده، میزان شارژ باتری و... را به نمایش می گذارد. این اطلاعات به شما کمک می کند که از عملکرد دوچرخه خود آگاه باشید.
شارژ دوچرخه برقی:
شارژر دوچرخه برقی یک وسیله ضروری برای شارژ کردن باتری دوچرخه برقی می باشد.این شارژر ها به صورت خاصی طراحی شده و باتری های استفاده شده در دوچرخه برقی را به صورت ایمن شارژ می کنند.
شارژر دو چرخه برقی باید قابلیت تنظیم ولتاژ و جریان را داشته باشد و بهتر است کارکرد اتومات داشه باشند که بعد از شارژ کامل خود را خاموش کنند.
راهکار هایی برای افزایش طول عمر دوچرخه برقی:
برای طولانی تر کردن طول عمر دوچرخه خود لازم است با چند راهکار ساده از دوچرخه برقی خود مراقبت کنید
تنظیم نگه داشتن باد لاستیک ها: نگه داشتن فشار صحیح و یکنواخت لاستیک ها باغث می شود دوچرخه آزادانه تر حرکت کند و فشار زیادی به موتور وارد نشود و موتور جریان زیادی نکشد و این امر باعث افزایش دامنه حرکتی می شود.
استفاده از گریس: همه ی قطعات متحرک دوچرخه برقی خود را روغن کاری کنید چرا که کم کردن اصطحکاک بین قطعات باعث افزایش قابل توجه طول عمر دوچرخه میشود.
تمیز نگه داشتن دوچرخه: تمیزنگه داشتن قطعات دوچرخه یکی دیگر از عوامل در افزایش طول عمر دوچرخه شما می باشد فقط در نظر داشته باشید که هنگام شست و شو از جت واش استفاده نکنید چرا که فشار زیاد آب میتواند روغن کاری که بین قطعات متحرک انجام دادید را از بین ببرد، قشار زیادد و مستقیم آب باعث آسیب به اجزای دوچرخه خواهد شد، همچنین گاهی ممکن است باعث تجمع آب در قسمت داخلی مکانیزیم شود و در طولانی مدت باعث خوردگی شود.
مراقبت از باتری: باتری ها معمولا ظرفیت بالایی دارند و در صورت استفاده در دمای مناسب عملکرد خود را به خوبی نشان می دهند. با این حال اگر به درستی مراقبت نشوند و در دمای بسیار کم یا بسیار زیاد بمانند امکان خراب شدن آن ها هست و در نتیجه ظرفیت باتری به شدت کاهش پیدا می کند.
کلام آخر:
دوچرخه های برقی می توانند گزینه ی مناسبی برای طی کردن یک مسافت باشند چرا که هم به سلامتی شما و محیط زیست کمک می کنند. برای تبدیل دوچرخه معمولی به دوچرخه برقی یا حتی خرید دوچرخه برقی لازم است در کنار هزینه و بودجه ای که در نظر گرفته اید به نوع باتری، موتور و اجزای مختلف دقت کنید تا بتوانید بهترنین خرید از نظر هزینه و قطعات را داشته باشید.